Bivalybőr öv – fekete

11 000 Ft

Bivalybőrből készülnek a legerősebb övek, melyek markáns tartásuk miatt elég közkedveltek. Akkor lehet jó választás a számodra, ha a merevebb tartású öveket kedveled. Anyagvastagság 4 mm. További információ lent, a részletes leírásban.  

 

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

 

 

Mikor válaszd a bivalybőrt? 

 

Az övgyártásban, illetve a bőrműves övkészítésben a marhabőr és a bivalybőr a legkedveltebb alapanyag. A bőr természetes textúrájának, rostszerkezetének megvan a maga nyúlási képessége, lélegző tulajdonsága, egy olyan szakító szilárdsága, amit ha megbontunk, a bőr jelentős mértékben veszít tartásából. Ezért a minőségi övek alapanyaga mindig színbőr, leginkább krupon, ami azt jelenti, hogy a bőrtábla középső, gerinc vonalában futó legerősebb és legfeszesebb része az állatnak. A bivalybőr a marhabőrnél markánsabb, erősebb rostszerkezetű, ezért elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik, ha az öv merevebb és erős. Különösen alkalmas technikai övek készítésére, mivel nyúlásra nem hajlamos, erős tartása miatt kisebb szerszámok, kések is akaszthatók rá. Vadászoknak is ideális választás  Krupon bivaly övbőreinket a Lewo Bőrkereskedelmi Kft -től szerezzük be, akinek neve már garancia az alapanyag beszerzés területén.

Tulajdonságok 

 

A bivalybőr övek anyagvastagsága általában 4 mm, vagy még vastagabb. A képen látható bivaly övünk is 4 mm anyagvastagságú.  A szíj szélessége: 4 cm, ami az övcsathoz igazodik. Ezeket az övcsatokat évek óta használjuk és teszteljük. Erősek és elegánsak. Felületük egyáltalán nem érzékeny a használat során keletkező karcokra. Felülete lehet fényes, matt, selyemfényű. A bivalybőr öveinkhez ezt a típust használjuk, mivel a 4 mm-es bőrvastagság már megkíván egy markáns külsejű övcsatot is.

A bivalybőr öv kézi varrással kerül összeállításra, ami több szempontból is előnyös. Van olyan erős, mint a szegecses tartás, viszont annál sokkal dekoratívabb. A varrás díszít és öltöztet. Másik szempont a javíthatóság. A varrást lehet erősíteni, javítani, megbontani, akár övcsatot cserélni a bőr megsértése nélkül. Bár egy erős összeállítású övnél erre nincs szükség.

A derékbőség mérése 

 

Az övet mindenki máshol viseli, ez öltözködési stílus kérdése. Nem mindegy, hogy a csípőn, vagy a derekunkon viseljük, ezért nadrágon ne mérjünk derékbőséget, inkább a saját derekunkon, vagy egy korábbi öv felhasználásával. Saját magunkon mérve, egy rugalmas mérőszalag (centi) az ideális. Ha ilyenünk nincsen, akkor bármilyen zsinór vagy szalag megteszi, amit később egy vonalzóra fektethetünk. A másik megoldás talán a legbiztosabb, amikor egy használatban lévő övön mérjük le a derékbőséget. Ilyenkor a mérés egyik pontja (-tól)  az övcsatos végén (az övcsatot is bele kell számítani) van az övnek, a mérés másik pontja (-ig)  a legjobban kitágult lyuknál van, mert az van leginkább használatban. Ezzel a mérési technikával tökéletes derékbőséget mérhetünk. Másik előnye ennek a technikának, hogy másokat is meglephetünk személyre szabott bőrövvel, hiszen így a derékbőség titokban lemérhető mások nadrágszíjáról.

Ha nem vagy biztos a dolgodban, nézd meg ezt a kis videót a derékbőség mérésről: Derékbőség mérés

Az övcsat választásodat a ,,Pénztár” oldalon, a ,,Rendelés jegyzetek” rovatban tudod megadni. Ugyanitt adhatod meg pontos derékbőségedet (ahol az övet hordani fogod) és a teljes övhosszt.

 

Állíthatóság

 

Az övre 7 lyukat készítek, melyek 2 cm-es távolságra vannak egymástól. Külön kérésre természetesen a lyukak számán és azok távolságán is változtatok. A derékbőséget a középső lyukhoz igazítom. Az övhöz 1 db mozgatható bújtató tartozik. Külön kérésre plusz bújtatókat is küldök. A derékbőségen kívül megadható a teljes övhossz is, de ez választható, nem feltétlen kell megadni. A teljes övhosszt magam is meg tudom határozni. Ha van külön igényed, mert szereted, ha egészen rövid, vagy hosszabb az öv, akkor magad is meghatározhatod ezt a méretet a rendelés során.

Elkészülési idő

 

A bivalybőr öv rendelésnél a várakozási idő: 3 munkanap. Ha van külön kérésed, egyedi igényed a gyártással kapcsolatban, azt a rendelés leadásával egyidejűleg jelezd, mivel a készítés az övek esetében gyorsan megkezdődik, és menet közben nem biztos, hogy teljesíteni tudom a kéréseket.

Ápolás

 

Az övek esetében az ápolás különösen fontos, mert azon múlik sok esetben az övek élettartama. Méhviaszos, színtelen bőrápolóval célszerű kezelni, ami már kapható a legtöbb cipőboltban is. Fontos, hogy szaga ne legyen. Az ápolás során a bőr visszanyeri nedvességtartalmát, így rugalmasságát is, ez megvédi a berepedezéstől. A kruponból készült bőrövek akár 10 évig is megőrzik minőségüket, megfelelő ápolás mellett még sokkal több ideig is használhatók.

Garancia

 

Ha valamiért a termék nem felel meg a vevő elképzeléseinek, 14 napon belül visszavesszük azt. Termékleírásainkban igyekszünk minél több információt megadni, hogy a döntést és választást a megkönnyítsük. Boldogok vagyunk, hogy ezzel a lehetőséggel még senki nem élt. Termékgaranciánk további 3 évig él amin belül bármilyen meghibásodást javítunk és cserélünk. Erről bővebben olvashatsz az Általános Szerződési Feltételekben.

Segítünk! 

 

Ha nem kaptál választ minden kérdésedre írj nekünk az info@flwmuhely.hu címre, szívesen segítünk, rövid időn belül válaszolunk.

 

További bivalybőr öveink

 

Orange           Fekete matt 

Pin It on Pinterest