MIDGARD – Bushcraft hátizsák

110 000 Ft

A Midgard hátizsák egy 40+5 literes, impregnált pamutvászonból és bőrből készült zsák. Kiképzése és technikai megoldásai alkalmassá teszik bushcraft célokra és természetjárásra is.

Méretei és a részletes technikai információk a részletes leírásban olvashatók.

Leírás

Midgard hátizsák alapanyagai: 

A hátizsák alapanyaga impregnált pamutvászon, ami egy erős vízlepergető képességgel bíró vászon. Szennyeződéstaszító hatású is, a por, és kosz nem tapad meg rajta, illetve a sár megszáradt állapotban szintén lepereg.

Egy jó tartású anyagról van szó, ami önmagában ad egy formát a hátizsákoknak akkor is, ha nincs vázra szerelve. A hátizsák a földre letéve megáll.

A másik alapanyag egy jó minőségű 2,5 mm vastag, tömör rostszerkezetű marhabőr.
A hátizsák fenékrésze ebből a bőrből készült, illetve a ráfűzött szíjak is. A vállpántok szíjazata szintén dupla marhabőrből készült.

A bőrt lekezelve, eltűnnek a felületi karcok, ahogy a bőr zsír az anyagba szívódik. Rendszeres ápolással a bőr megőrzi újszerű kinézetét, és állagát.

A fémkellékek fekete festékkel bevont, elektromos eljárással beolvasztott kellékek, nagy kopásállósággal. A felső, összehúzható bővítés, rugalmas vászonból készült. A zsák belső részében található szeparációs zsebek egy vékonyabb pamutvászonból lettek szabva.

A Midgard hátizsák szeparációs zsebei: 

A belső szeparációról a termékgalériába külön fotót tettem fel. Három közepes méretű kés, vagy azzal azonos méretű tárgy elhelyezésére alkalmas zsebet tartalmaz, illetve további két zsebet, amiből az egyik nagyobb, 18 x 15 centis. Tartalmaz még egy toll méretű rekeszt is.

A hátizsák előrészén három zseb van, a legnagyobb 18 x 20 centis, amibe egy turistatérkép vagy összecsukható hobo kályha is elfér. Az előtte látható két kisebb zseb 13 x 8.5 cm-es.

A fedél belsejében egy cipzáros zseb található.

Az oldalrészeken fűrésztartó és baltatartó zseb van, mindkettő felett egy húzórendszerrel ellátott összezárható rekesz látható.
A baltatartó rész alul – felül nyitott. A súrlódást egy 10 x 7 centis bőr veszi fel, ami megakadályozza, hogy a baltafej kárt tegyen a vászonban. A becsúszást a baltafej akadályozza meg. Ha a balta nyele a fej alatt nem több, mint 46 centi, akkor a balta nem lóg túl a zsák oldalrészén.

A másik oldalon a fűrésztartó zseb alul zárt és 33 cm mély. A fűzőrendszeres zsebek összezárt állapotban teljesen az oldalrészhez simulnak. Kinyitott állapotban 6 x 13 centisek. Ezek a zsebek egy 1,5 – 2 literes kulacs befogadására is alkalmasak. A zsebek úgy lettek kialakítva, hogy a paracord összehúzásával maguktól laposra záródnak. A lyukak ringlivel lettek kierősítve.

 

Hátrész kialakítása 

A hátrészen függőlegesen két kipárnázott elem fut végig, ami lapocka vonalában fekszik fel a hátra. Alsó részére rögzítettem a szintén párnázott derékpántot. A hátrészbe a vállpántok mellett bőrből készült kézi fogó is került. Mindkét felfüggesztés hétszeres varrással és heveder kierőstésekkel van ellátva.

A vállpántok ergonómiailag íveltek, a vállakra fekszenek, szélük varrásvédővel van ellátva. Belül szivacsos kialakítású. Bőrszíjuk állítható és pergőcsatos.

 

Záródások  

A hátizsák fedélzáródása egy akasztásos fémalkatrésszel lett megoldva, ami gyorsabb, mint egy pergőcsatos zár, de elegánsabb, mint egy műanyag csat. A fedél záródását öt hurok biztostja függőlegesen.

A derékheveder záródása szintén ezzel az akasztóval lett megoldva. A derékheveder pamuthevederből készült, amiben van toldás, állítható és csúszóval fékezett.

 

Méretek: 

A fő rész méretei: teljes magasság felső bővítés nélkül 63 cm, hosszúság: 32 cm összecsukott zsebekkel, szélesség megpakolva: 20 cm. Hosszúság nyitott zsebekkel 44 cm.

Oldalrész nyitható zsebeinek méretei: 29x13x6 cm.

A zsák súlya: 2 kg.

Extrák:

Az előrész jobb oldalán két db. túrabot rögzítésére alkalmas kis heveder van. Erre állványt is fel lehet rögzíteni. Mindkét oldalrészen 2 x 6 db kis méretű félkarika van, ami további paracordos felfüggesztést tesz lehetővé. A fedélen található felvarró tépőzáras, így a fellvarró tetszőlegesen cserélhető.

 

A hátizsák ápolása 

A vászon szennyeződés taszító hatása miatt nem koszolódik a zsák, ha mégis saras lenne, azt célszerű száradás után száraz kefével eltávolítani, az impregnált védelem megóvása érdekében.

A bőr tisztítható nedves ruhával, esetleg meleg, szappanos vízzel szükség esetén és célszerű időnként színtelen – szagtalan bőrápolóval lekezelni.

A vászonnak két ellensége van, a zsír és a tinta, amit nem lehet a felületéről nyom nélkül eltávolítani. Ezért a bőr lekenésénél ügyelni kell arra, hogy a zsír ne érintkezzen a vászon részekkel. Kárt nem tesz benne, de foltos marad.

A hátizsák megrendelése

A hátizsák megrendelhető. Elkészülési ideje az aktuális leterheltségtől függ, ennek mértékéről a megrendelés visszaigazolásában adok tájékoztatást.

Megrendeléskor a mellbőség, derék és csípőbőség megadása ajánlott.

Egyedi igények

Kisebb – nagyobb eltérések, egyedi igények beépítése feláras szolgáltatás. A hátizsák alap méretein nem tudok változtatni.

Postázás GLS Futárszolgálattal, aminek 2.500 Ft a költsége.

A termékről hamarosan bemutató videó készül, ami az F.L.W. Műhely YouTube csatornáján jelenik majd meg.

További kérdésekkel ide lehet fordulni: info@flwmuhely.hu.

Telefonon itt: 06305017768

Pin It on Pinterest