Vándor Bushcraft Válltáska

65 000 Ft

Ezt a válltáskát egy napos erdei kintlétekre terveztem, olyan kényelmi kiegészítésekkel, ami alkalmassá teszi arra, hogy teljesen megpakolva is kényelmesen megtegyünk vele, akár 5-10 kilométert is.

A válltáska alapvetően nem egy túrázásra használt táska forma. Nem egy kisebb hátizsákot hivatott helyettesíteni. Azt a célt szolgálja, hogy a legfontosabb tábori eszközeinket, és kintlétünk ideje

alatt szükséges élelmiszert alapanyagokat és személyes tárgyainkat biztonságban tudjuk, és kényelmesen viseljük.

Kategória:

Leírás

A Vándor válltáska alapanyagai: 

A válltáska alapanyaga impregnált teflonos pamut vászon, ami egy erős vízlepergető képességgel bíró vászon,

ami egyben szennyeződéstaszító hatású is, a por, és kosz nem tapad meg rajta, illetve megszáradt állapotban szintén lepereg.

Egy jó tartású anyagról van szó, ami önmagában ad egy formát a táskának.

Ezt az anyagot használom a Walden és a Vadonjáró hátizsákomhoz is.

A másik alapanyag egy jó minőségű 2,5 mm vastag, tömör rostszerkezetű marhabőr.
A bőr felülete kimondottan kedvez ennek a stílusnak, mivel szürkés, zöldes matt hatású a felülete, ami egy rusztikus kinézetet ad a bőrfelületnek.

A bőrt lekezelve, eltűnnek a felületi karcok, ahogy a bőr zsír az anyagba szívódik. Rendszeres ápolással a bőr megőrzi újszerű kinézetét, és állagát.

A fémkellékek fekete festékkel bevont, elektromos eljárással beolvasztott kellékek, nagy kopásállósággal.
A válltáska vállszíja 4 cm széles, vastag pamut heveder, ami csúszóval állítható. A rajta elhelyezett vállpánt több rétegű és szivaccsal bérelt.

A vállpárna a vállszíjon elcsúsztatható, így állíthatjuk az aktuális vállszíjhosszhoz.

A válltáska szeparációs zsebei

A táska belsejében található a hátrészen egy hosszú cipzáros, zárt zseb, ami a legfontosabb értékek elhelyezésére alkalmas. Belefér egy pénztárca, telefon, és pár apróbb tárgy.

Található még belül egy evőeszköz tartó zseb.

Kívül kétoldalt van szeparálási lehetőség, az egyik oldalon egy zárt, hosszúkás zseb helyezkedik el, ami fedeles, így teljesen vízálló,

a másik oldalon egy lapos zseb, és egy fűzőrendszer található, ami alkalmas csomag, eszköz, egyéb alapanyag rögzítésére, illetve üresen összehúzva a táska belterülete szűkíthető a segítségével.

Kívül, elől található egy fedeles zseb, amibe egy csajka, vagy egy két személyes diszkosz helyezhető el kényelmesen, mögötte rejtett zseb

található. Az oldalrészeken két hosszúkás, hasáb alakú, fedeles zsebet helyeztem el, melyekben további kisebb fakkok, bicskatartó, kiskés

tartó, esetleg elemlámpa tartó van. Illetve egy pénztárca méretű zseb is található. A zsebekben állítva elfér egy másfél literes kulacs, vagy

üveg, és még mellette is marad hely.

Az oldalsó zsebek mögött rejtett zsebek találhatók, amiből az egyik egy fűrész tartó zseb, a másik pedig baltatartó zseb, bőr kierősítésekkel.

A hátizsák fedelében egy cipzáros szeparációs zseb lett elhelyezve, amibe például útikönyvet, pecsételő füzetet, illetve értékeinket is elhelyezhetjük.

A szeparációs zsebek szemléltetésére javasoljuk, hogy nézzétek meg bemutató videónkat

A szerelékek kivitelezése

A hátizsák felfüggesztéséhez és a szerelékek elhelyezéséhez meghatározott rögzítési pontok vannak a vázon. Ezen nem változtattam.

A zsák két távtartó párnával tartja el a hátat és a csípőt a váztól. Ezek közül, a csípő párnára került rögzítésre a derék heveder.

A derék heveder két párnázott pántban fut, és cobra csattal záródik. A párnák a hevederen elcsúsztathatók, és rögzíthetők.

A vállpántok több rétegben párnázottak, ívesek, és ergonómiailag a vállakra illeszkednek. Állíthatók felül is, és alul is.

A vállpánt fékező és kioldó megoldásokat tartalmaz. Tehát egy mozdulattal lazítható és megfeszíthető.

A vázra egy dupla rétegű, bőr kézi fogót helyeztem el, amivel a zsák megemelhető.

A hátizsák hátrésze kierősített, és két tartó hevedert tartalmaz, ami a vázat a zsákoz húzza. Ez biztosítja, hogy a használat közben a zsák nem leng

ki a váztól. Alul két heveder bújtató található, aminek segítségével a zsák alá is rögzíthetünk csomagot, a heveder másik felét az előrész

félkarikájához rögzítve.

Ugyanezt a hevederes rögzítő megoldást a fedélen is elhelyeztem.

További csomag rögzítési megoldás van a csajka tároló zseb alatt, félkarikák használatával.

Bőr alkatrészek és szegők

A hátizsák fenékrésze bőr, ami tartást ad a főrésznek.
Emellett védi is a zsák erősen igénybe vett részeit, illetve oldalt védi a zsákot a balta nyelétől.
A zsebek zárószíja egy rétegű, körbevarrt marhabőrből készült, az állíthatóság riglikkel kierősített, ami védi a lyukakat az elnyúlástól.
A nagy fedél záródásának zárószíjai dupla bőrből készültek, tehát mindkét oldalon színbőr, ami kierősített tartást ad a zárószíjnak.
A külső fedél szegők marhabőrrel lettek szegve esztétikai okokból, a nagyobb igénybevételű alkatrészeknél viszont ripszeket használtam. Csajka

Méretek:

A fő rész méretei: teljes magasság kihosszabbítással együtt: 62 cm, hosszúság: 38 cm, szélesség megpakolva: 23 cm.

Csajka tartó zseb: 22 cm x 21 cm x 12 cm.

Oldalsó zsebek méretei: 32 cm  12 cm x 6 cm.

A hátizsák ápolása

A vászon szennyeződés taszító hatása miatt nem koszolódik a zsák, ha mégis saras lenne, azt célszerű száradás után száraz kefével eltávolítani, az impregnált

védelem megóvása érdekében.

A bőr tisztítható nedves ruhával, esetleg meleg, szappanos vízzel szükség esetén és célszerű időnként színtelen – szagtalan bőrápolóval lekezelni.

A vászonnak két ellensége van, a zsír és a tinta, amit nem lehet a felületéről nyom nélkül eltávolítani. Ezért a bőr lekenésénél ügyelni kell arra,

hogy a zsír ne érintkezzen a vászon részekkel. Kárt nem tesz benne, de foltos marad.

A hátizsák megrendelése

A hátizsák elkészítéséhez jelenleg hozott váz szükséges. Jelenleg nem áll rendelkezésre svéd váz a beépítéshez. Később ez változhat.

Megrendelés esetén, az elkészülési idő hosszabb és rövidebb is lehet. Javaslom, hogy megvásárlás, megrendelés előtt, vedd fel velünk a

kapcsolatot a rendeles@flwmuhely.hu e-mail címen, és egyeztess velünk a várható elkészülési időről.

Egyedi igények

Kisebb – nagyobb eltérések, egyedi igények beépítése feláras szolgáltatás.

Bármilyen kérdésed lenne, javasoljuk a bemutató videó megtekintését, illetve utána szívesen válaszolunk e-mailben is,
az info@flwmuhely.hu címen minden kérdésedre.

Garancia

A teljes körű garancia a bőr – vászon termékekre vonatkozóan két év.

 

Pin It on Pinterest